کوبلر و یونامی در عراق شكست خوردند
- توضیحات
- دسته: مقالات
- بازدید: 1719
کوبلر و یونامی در عراق شكست خوردند
حمله موشکی به کمپ لیبرتی: یک رسوایی برای دیپلماسي آلمان
بقلم هرمان یوزف شارف ×
برلین\ بغداد, اگرکسی به ایران و مردم آن کشور علاقمند باشد, بالاجبار به بزرگترین و سازمانیافته ترین اپوزیسیون ایرانی مجاهدین خلق ایران برمیخورد. وهنوز آنها بر روی اینترنت و همچنین در سیاست تخطئه می شوند ودر معاملات مشکل ساز غرب با ملاها مورد سوء استفاده قرار میگیرند. اما نه تنها از بعد سیاسی سازمان مجاهدین خلق را مورد قضاوت و بررسی قرار داد.حامیان و هواداران این گروه مخالف مشروع برای چندین دهه ، نه تنها در ایران بلکه در تبعید هم رنج می برند.
بنابراین 3000 نفر از مخالفان ایرانی به مدت 26 سال در کمپ اشرف در عراق زندگی می کردند، که همچنین به عنوان شهر اشرف شناخته می شود، چرا که ساکنان, این کمپ را با کار خستگی ناپذیر خود طی سالیان آنرا به یک بهشت تبدیل کرده اند. اشرف شاهد سالها مقاومت مسلحانه و همچنین شاهد بمبارانها توسط ارتش ایالات متحده بوده است، که بدون هیچ اقدام خصمانه ای برعلیه ارتش ایالات متحده بوده است. که به دنبال آن بین سالهای 2003-2009 یک دوره حفاظت نسبی توسط آمریکایی ها بوجود آمد. در طول این زمان، ایرانیان تبعیدی ساکن این کمپ از حملات آخوندها و شبه نظامیان عراقی محافظت شدند. بر این اساس توافقنامه ای بین ارتش آمریکا و هر یک از ساکنان امضا شد. این شامل حفاظتهای تضمین شده توسط ارتش ایالات متحده تا زمان یک راه حل نهایی ( تقسیم به کشورهای ثالث و یا بازگشت به یک ایران آزاد) باشد.
آمریکا خود را از وعده حفاظت خلاص کرد
در سال 2009، همه چیز تغییر کرد.ایالات متحده بدون رضایت مجاهدین خلق, حفاظت آنها را به دولت عراق که خودرا به آخوندها نزدیک میکردند, واگذار کرد.دولت عراق میخواست به کمک آخوندها در قدرت باقی بماند. المالکی و فرماندهان او در واقع وعده حفاظت داده بودند، اما این قول به زودی شکسته شد. بعد از دو قتل عام توسط سربازان عراقی، که تحت فرماندهی مستقیم دولت عراق بود، میباستی قرارگاه اشرف به دستور ملاها بسته میشد. که توسط یک کارزار بزرگ وگسترده مقاومت ایران مانع از قتل عام گسترده دیگری شد.
از سال 2012، سازمان ملل متحد به عنوان " ناظر" نقش کنترل از امنیت کمپ اشرف و ساکنان آنرا بعهده گرفتند. هیئت همیاری سازمان ملل درعراق و رئیس آن مارتین کوبلر که یک دیپلمات آلمانی است ، ریاست هیئت ناظران را بعهده گرفت. کوبلر همسر سفیر آلمان در عراق و از دوستان نزدیک " دست دهنده" کلودیا روت، عضو مجلس فدرال از حزب سبزها که به تازگی با وزیر امور خارجه ایران دست دوستانه داد مشاهده شد. خیلی سریع نقش کوبلر و هیئت همیاری سازمان ملل درعراق هویدا شد. اذیت و آزارهای دولت عراق پوشانده شد. و جابچایی اجباری ساکنان به کمپ لیبرتی که هیچ امنیتی نداشت را آماده سازی کرد.
طاهر بومدرا معاون سابق هیئت همیاری سازمان ملل درعراق کفت " با گزارشات مجعول و وعیده وعیدهای اشتباهی, وهمچنین با تهدید به قتل وعامهای بیشتر کوبلربالاخره موفق شد, که ساکنان را به کمپ لیبرتی که یک پادگان مخروبه نیروهای امریکایی بوده است بیاورد. " آنجا زمانی یک پایگاه نظامی آمریکایی با زیرساختهای خوب بوده است. در حال حاضر تا حد زیادی غارت شده و مورد بی توجهی قرار گرفته بود. ساکنان اشرف که به تازگی وارد لیبرتی شدند با یک قطعه زمین کوچک ومسخره روبرو شدند. در همه جا کمبود وجود داشت, از آب آشامیدینی تا رفتارهای ناهنجار به ایرانیان مخالف توسط نیروهای عراقی, گروه کاری بازداشت های خودسرانه سازمان ملل متحد که از ان به عنوان
" مانند زندان " نام برده است.
جلوگیری از قتل عام یک دروغ آشکار بود
اگراز دولت آمریکا یا از هیئت همیاری سازمان ملل درعراق ویا کوبلر سئوال کنید, چرا ساکنان را مجبورکردید به کمپ لیبرتی بروند که محلی بدون حفاظت و مخروبه است ، اغلب استدلال میکنند که آنجا امنیت دارد. ظاهرا ساکنان در لیبرتی تحت محافظت هستند و بر خلاف اشرف قتل عامی وجود ندارد. آنچه را که کوبلر عمدا نادیده گرفته این است که رئیس کمپ جدید در دو قتل عام در سالهای 2009 و 2011 در اشرف مسئول بوده است، که در آن ده ها تن از ساکنان کشته و بیش از یک هزار نفر مجروح شدند.
اما از 9 فوریه نیز وقول امنیت داده شده که حرفی است بی ارزش واحمقانه. در حمله خمپاره ای و موشکی به کمپ 7 نفر از ساکنان کشته شدند. کوبلر زمانی خود را کاملا بی اعتبار کرده است. که او این تهاجم را "غیر منتظره" اعلام کرد. ولی کوبلر و هرکس دیگری که با کمپ آشنایی داشته باشد, میداند که انسانها در کمپ لیبرتی در بنگال هایی بدون حفاظت بایستی زندگی کند. نیروهای دولتی عراقی با خشنودی در مقابل حملات مشابه که توسط نیروهای شبه نظامی که از طرف ایران حمایت میشوند چشمهایشان را می بندند.
واقعیت این است که ساکنان در کمپ لیبرتی از حفاظت برخوردار نیستند. کوبلر هم چنان جانب دولت عراق را دارد. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و بان کی مون با واژه های خالی و امریکا از سال 2009 برای هر مسئولیت حفاظتی برای مخالفان ایرانی خود را کنار کشیده است.
آدمي نميتواند از اين فكر خلاص شود كه ساكنان كمپ اشرف به ليبرتي اخراج شدند تا در آنجا بتدريج به قتل برسند. كوبلر حداقل مي بايست روي دولتها نفوذ ميكرد و يا فشار ميگذاشت كه مجاهدين خلق را بپذيرند. ولي تقريبا هيچ كاري تاكنون انجام نشده است. بغير از تعدادي از اشرفي ها باندازه انگشتان يك دست كس ديگري به ساير كشورها منتقل نشده است. به كشورهايي كه در آن اقوام دارند و يا بعنوان ”پناهنده برسميت شناخته شده” در آن كشورها بشمار مي روند. هيچكدام از آن ساكنان نتوانستند هم تاكنون به آلمان بيايند.
كوبلر ناكام ماند
كوبلر در ماموريت خود در عراق شكست خورده است. يك مشاور سابق ستاد مشورتي كوبلر (طاهر بومدرا) اتهامات سنگيني را متوجه او ساخته است. يك سند كه جعل شده در مورد وضعيت ليبرتي كه قبل از جابجايي به ساكنان ارائه شده بود، در اختيار مقاومت ايران قرار دارد. همچنين حتي عكسهايي از ديدارهاي كوبلر از تهران و ملاقاتهاي وي با نمايندگان رژيم ايران بر سر سرنوشت پناهندگان ايراني در كمپ ليبرتي وجود دارد، چيزهايي كه مباني سازمان لل در اين زمينه بروشني ممنوع مي كنند.
وظيفه كوبلر حفاظت از ساكنان كمپ ليبرتي است كه از سوي UNHCR بعنوان ”پناهجو” برسميت شناخته شده اند و از حق حفاظت شدن برخوردارند. تمامي كار او بايد در اين چارچوب مي بود كه ساكنان را با تمامي امكانات موجود از منطقه خطر نجات دهد و خود را نيز در ميزي كنار قاتلان و مسئولين كشتارها ننشاند.
اگر كوبلر به شركتش در يك ضيافت مانند جشن مسخره روز حقوق بشر در عراق نسبت به ديدارش از يك كمپ گرد و خاك گرفته و آب گرفته ترجيح ميدهد، ماموريت خود را از دست داده است. او از جانب جامعه جهاني ماموريت يافته بودكه از انسانها در كمپ ليبرتي حفاظت كند. اگر او اين ماموريت را دنبال نميكند و يا – بدليل بي كفايتي محتمل – نميتواند از پس آن بربيايد، آنگاه بايد او عزل شود. سازمان ملل بايد يكبار در مورد موقعيت او بعنوان ديپلمات تامل كند. اگر كوبلر در قبال اين فاجعه انساني آنقدر بي گناه است كه وانمود ميكند، پس بايد در مقابل يك كميسيون بي طرف يا يك دادگاه حاضر شود. او بايد به همه سئوالات در مورد يك راه حل براي مساله اشرف / ليبرتي فارغ از يك خونريزي ديگر پاسخ بدهد.
× هرمان يوزف شارف نماينده سابق مجلس فدرال آلمان از حزب دمكرات مسيحي است و در حال حاضر نماينده مجلس ايالتي از ايالت زارلند و در آنجا سخنگوي فراكسيون در امور كليسا مي باشد.